Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Quinoa- cukorbetegség kockázatának csökkentése
  2024-02-08 22:49:00, csütörtök
 
 



A cukorbetegség kockázatainak csökkentése is quinoával - quinoasaláta egyszerűen

A quiona rendkívül gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. Többféle quinoa létezik, például fehér, vörös és fekete. A fehéret fogyasztják a legtöbben, de ízben nem igazán különböznek egymástól, és a pozitív hatások is mind a három típusú quinoát jellemzik. Nézzük is, milyen pozitívan hatásai vannak a quinoának!

A quinoa kiváló fehérjeforrásnak számít. Ezen kívül van benne rost, mangán, magnézium, foszfor, folát, réz, vas, tiamin, cink, riboflavin, B6-vitamin, kálium, szelén, E-vitamin, niacin és kalcium.

A quinoa tápanyagai, azaz az antioxidánsok, a vitaminok, az ásványi anyagok és a zsírsavak nagyfokú védelmet jelentenek, különösen az agy sejtjei számára. A quinoa vasat is tartalmaz, ami azért lényeges, mert a vas oxigént szállít az agyba. Flavonoidokban is bővelkedik, ami szintén megvédi az agyat a károsodásoktól.

A quinoa nagyszerű rostforrás, így nagyon hasznos az emésztés egészségére, hiszen a rendszeres székletürítést teszi lehetővé, éppen ezért nagyon ajánlatos azoknak, akik székrekedésben szenvednek. A rost, a rostos táplálékok rendszeres fogyasztása védelmet jelenthet az olyan betegségekkel szemben, mint aranyér, refluxbetegség vagy gyomorfekély.

A mangán kulcsfontosságú szerepet tölt be a vércukorszint szabályozásában és a cukorbetegség megelőzésében. A mangán nemcsak a vércukorszintet csökkenti, hanem az inzulinszekréciót is fokozza.

A quinoa nemcsak mangánban, hanem magnéziumban, foszforban és kalciumban is gazdag. Ezek az ásványi anyagok aktívan részt vesznek a csontépítésben és nagy szerepük van a csontritkulás megelőzésében.

A quinoa egy nagyszerű prebiotikumforrásnak számít. A prebiotikumokra éppen olyan szükség van, mint a probiotikumokra, ugyanis segítik a jó bélbaktériumok elszaporodását és a bélflóra egyensúlyának fenntartását.

A quinoa flavonoidokban is bővelkedik. A flavonoidok nagyszerű antioxidánsoknak számítanak. Az antioxidánsok azért olyan fontosak a szervezetünk számára, mivel nagyszerű betegségmegelőző hatásokkal rendelkeznek.

Egészséges zsírokat is tartalmaz a quinoa, van benne olajsav, alfa-linolénsav és omega-3 zsírsav is. Ezek pedig csökkenteni tudják a szívbetegségek kockázatait. A quinoa káliumban is bővelkedik, amely csökkenti a vérnyomást, ezzel is minimalizálva a szívbetegség kockázatait.

Paradicsomos quinoasaláta hozzávalói:
15 dkg quinoa,
1 nagyobb uborka,
2 közepes paradicsom,
1 csésze spenót,
ízlés szerint só és bors,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
3 evőkanál extraszűz olívaolaj.

Elkészítése:
A quinoát puhára főzzük, közben sóval és borssal ízesítjük. Ezalatt felaprítjuk, összetépkedjük a megmosott zöldségeket. Keverjük el a frissen facsart citromlevet és az olívaolajat is. Ehhez is adhatunk egy kevés sót és borsot. Amikor a quinoa lehűlt, adjuk hozzá a zöldségeket és a dresszinget, és az egészet alaposan keverjük össze.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fehérjeforrásnak, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, betegségmegelőző, probiotikumokra, vércukorszintet, szabályozásában, kulcsfontosságú, prebiotikumokra, székrekedésben, flavonoidokban, összetépkedjük, károsodásoktól, csontépítésben, székletürítést, refluxbetegség, szívbetegségek, bélbaktériumok, elszaporodását, antioxidánsok, vércukorszint, megelőzésében, kockázatainak, minimalizálva, cukorbetegség, csontritkulás, egyensúlyának, betegségekkel, quinoasaláta, gyomorfekély, paradicsomos, magnéziumban, szervezetünk, rendelkeznek, vitaminokban, fenntartását, cukorbetegség kockázatainak, quiona rendkívül, fehéret fogyasztják, pozitív hatások, három típusú, quinoa kiváló, quinoa tápanyagai, ásványi anyagok, zsírsavak nagyfokú, quinoa vasat, quinoa nagyszerű, emésztés egészségére, rendszeres székletürítést, rostos táplálékok, olyan betegségekkel, mangán kulcsfontosságú,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Szép Ernő - Virágzó akácfák  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa - Álom  Ébredj  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Az embernek a társa: hiányzik.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Messziről jött ember  Miért nem menti meg Jézus...  Ha így haladunk...  Ázzal aki csak szép  Gondolatok az életről és szere...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Szent György napi hiedelmek, s...  Paul David Tripp Április 23  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Maradék idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  Beney Zsuzsa - Tavasz  Mindenünk, amink van, amit sze...  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Bizonyos kulturális szint nélk...  Esti kép  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 26  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Gaál Viktor gondolata  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 24  A fenyő nem szép fa, (...)  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Beney Zsuzsa  Ahogy emelkedik a rezgés...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A végzet az  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
cukorbetegség kockázatainak, quiona rendkívül, fehéret fogyasztják, pozitív hatások, három típusú, quinoa kiváló, quinoa tápanyagai, ásványi anyagok, zsírsavak nagyfokú, quinoa vasat, quinoa nagyszerű, emésztés egészségére, rendszeres székletürítést, rostos táplálékok, olyan betegségekkel, mangán kulcsfontosságú, vércukorszint szabályozásában, cukorbetegség megelőzésében, mangán nemcsak, vércukorszintet csökkenti, quinoa nemcsak, csontritkulás megelőzésében, prebiotikumokra éppen, bélflóra egyensúlyának, quinoa flavonoidokban, flavonoidok nagyszerű, antioxidánsok azért, szervezetünk számára, szívbetegségek kockázatait, quinoa káliumban, szívbetegség kockázatait, quinoát puhára, megmosott zöldségeket, frissen facsart, quinoa lehűlt, egészet alaposan, fehérjeforrásnak, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, betegségmegelőző, probiotikumokra, vércukorszintet, szabályozásában, kulcsfontosságú, prebiotikumokra, székrekedésben, flavonoidokban, összetépkedjük, károsodásoktól, csontépítésben, székletürítést, refluxbetegség, szívbetegségek, bélbaktériumok, elszaporodását, antioxidánsok, vércukorszint, megelőzésében, kockázatainak, minimalizálva, cukorbetegség, csontritkulás, egyensúlyának, betegségekkel, quinoasaláta, gyomorfekély, paradicsomos, magnéziumban, szervezetünk, rendelkeznek, vitaminokban, fenntartását, szívbetegség, flavonoidok, csökkentése, egészségére, zöldségeket, kockázatait, felaprítjuk, dresszinget, fogyasztása, fogyasztják, különböznek, olívaolajat, elkészítése, csökkenteni, citromlevet, paradicsom, jelentenek, számítanak, kalciumban, tápanyagai, bővelkedik, hozzávalói, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.